koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Ingrediënten Uitleg

Proteïnen/ Eiwitten:

Proteïnen/ eiwitten zijn in feite aminozuren. In totaal 20, maar 13 ervan zijn van levensbelang. Deze aminozuren zorgen voor de groei, het herstel van beschadigd weefsel en de productie van eitjes of zaad. Een tekort aan aminozuren en dus eiwitten verstoort de groei van de Nishikigoi. Als dit een lange tijd het geval is kan het een vergroeiing van de ruggengraat veroorzaken.

Koolhydraten:

De koolhydraten in het voer zijn van wezenlijk belang voor de energie van de vissen, maar Nishikigoi zetten ze niet snel om. Te veel koolhydraten kan beschadiging van de lever veroorzaken. Het kan tevens zorgen voor een enorme opslag van deze stoffen in de vorm van glycogeen dat een hartstilstand kan veroorzaken.

Vetten:

Vetten vormen de basis voor energie en leveren als zodanig de vetzuren trigliceride en fosfolipinol op. Dit zijn de belangrijkste componenten voor de groei van celwanden. Vetten zijn voor de vissen minder gevaarlijk als voor de mens, en voor onze Nishikigoi zijn ze door het lage smeltpunt gemakkelijk verteerbaar. Een nadeel is dat vetten c.q. vetzuren oxideren wanneer ze worden blootgesteld aan zuurstof en daarmee schadelijk worden voor de gezondheid van uw Nishikigoi. Daarom is het van belang het voer in niet te grote hoeveelheden aan te schaffen.

Vitaminen:

Deze zijn van groot belang voor de normale stofwisseling en groei van de Nishikigoi, vooral in de paaitijd. Vitamines hoeven maar in kleine hoeveelheden aanwezig te zijn in het voer, maar mogen zeker niet ontbreken. Er zijn twee soorten vitamines: een soort die in water oplost en een soort die in vet oplost. De laatste soort wordt langzaam omgezet door de vis en wordt opgeslagen in het lichaamsvet. Een gebrek aan vitamines zal niet snel voorkomen. House of Kata Koi foods bevatten alle essentiële vitaminen in de juiste hoeveelheden waardoor u vissen het hele jaar door gezond blijven.

Mineralen:

Mineralen hebben verschillende functies. Ze zorgen o.a. voor de opbouw van het skelet, de opbouw van zenuwen en het in stand houden van een goede stofwisseling. House of Kata Koi foods zorgt ervoor dat tijdens het proces van de bereiding van de pellets de mineralen in de juiste proporties worden toegevoegd in de vorm van as.

Kleurverbeteraars:

Om de kleuren te behouden worden er stoffen aan het bereidingsproces toegevoegd die ervoor zorgen dat de natuurlijke kleuren van de vissen blijft behouden. Een belangrijke component dat wordt toegevoegd is Caroteen, deze stof zorgt ervoor dat de rode pigmentcellen van uw Nishikigoi wordt versterkt. Een andere stof die wordt toegevoegd is Spirulina, deze wordt ook toegevoegd om de rode pigmentdelen te versterken zonder de witte delen aan te tasten. Paprika in rode paprika zit ruim 2 x zoveel vitamine C en ruim 3 xzoveel vitamine A als in groene paprika.

Chlorella

is een hoogwaardige voedingsbron bestaat voor meer dan 50% uit eiwitten en het natuurlijke bètacaroteen (pro-vitamine A) en het vitamine B12. Verder bevat Chlorella 19 aminozuren en vetzuren.Al jaren gebruikt voor mens en dier heeft veelvuldig onderzoek aangetoond dat Chlorella zeer positieve bijdragen levert aan het welzijn van Nishikigoi.

Zeoliet

Dit is een mineraal gesteente dat een absorberend vermogen heeft . Het kan ammonium binden. Het is chemische filtratie en het zuivert het water door middel van absorptie van chemische stoffen.

Propolis

Propolis is een natuurlijk antibioticum: antiviraal en antifungaal, antischimmel, natuurlijke aspirine, stimuleert thymus klier, waardoor de immuniteit en weerstand tegen infecties verhoogt wordt. Het onderdrukt de vorming van prostaglandine: die een rol spelen bij pijn, ontsteking en hart- en vaatziekten.

Bevat bioflavonoïen: verhoogt het effect van vitamine C, dat beschermt tegen infecties, voorkomen van bloedingen, helpen kleine gesprongen adertjes te verminderen en verwijden de bloedvaten en hierdoor een betere doorbloeding.

Propolis heeft een positieve invloed op het afweersysteem in het algemeen en op de lever, het immuniteitssysteem, het zelfreinigende vermogen van het lichaam, het tegengaan en het genezen van buikwaterzucht (ook wel eens dropsy genoemd) en vinrot, de ontwikkeling van de beenderen en de huidkwaliteit. Propolis is ook in de vorm van een zalf te verkrijgen

Excellente bron van histamine: veroorzaakt verwijding van bloedvaten en trekt slappe spieren samen. Het wordt in grote hoeveelheden vrijgegeven na huidbeschadigingen; excellente bron van serotonine: men denkt dat het een rol speelt bij ontstekingen net als histamine en het werkt ook als een neurotransmitter: belangrijk voor het slaapproces.

De door House of Kata gebruikte propolis is gegarandeerd vrij van wassen. En daarmee veilig te gebruiken voor uw Nishikigoi zonder de kans op verkleving van de kieuwflagellen.

Knoflook

De Chinezen de oude Grieken en ook de Romeinen gebruikten al knoflook tegen allerlei kwalen zoals infecties, wonden en zweren.

Knoflook is een rijke bron van Vitamine A, B1,B2, B3 en C. Het toevoegen van knoflook aan het voer zorgt voor een zuiverende werking van de darmen, een antibacteriële werking en parasiet remmende werking, deze zullen verhongeren, de geur stoot insecten en parasieten af. Dit heeft als voordeel een verhoogde vitaliteit en weerstand van uw Nishikigoi.

Lactoferrine: (melkzuurbacterie Lactobacillus)

Heeft probiotische eigenschappen voor betere weerstand tegen ziekten en infecties. Deze melkzuurbacterie overleeft grotendeels de passage in het maagdarmkanaal en heeft een gunstige invloed op de darmflora.

Montmorilloniet klei.

Calcium montmorilloniet klei is als eetbare klei benoemd tot ?Terramin?. Daarnaast is het ook bekend als `levende klei` omdat het voornamelijk bestaat uit mineralen die de productie van enzymen verhogen in alle levend organisme. Uit onderzoek door vooraanstaande wetenschappers van gerenommeerde universiteiten blijkt ook de positieve bijdrage op vee. Het Amerikaanse ministerie van landbouw en visserij (US Departement of Fish and Wildlife) heeft onderzoek gedaan bij toepassing op forel, ook deze resultaten zijn positief.

Fosfor.

Moet altijd in een Koi voer aanwezig zijn, bij gebrek aan fosfor kan de ruggengraat krom groeien.

Vitamine A.

Voor een goede groei en gezichtsvermogen.

Vitamine B1.

Haalt energie uit de koolhydraten.

Vitamine B2.

Vitamine B2 of Riboflavine is de stress vitamine. Het zorgt er voor dat de Koi overgangssituaties beter aankan bijvoorbeeld stres. Ook voor opbouw van spieren en slijmhuid.

Vitamine B6.

Vitamine B6 of Pyridoxine zorgt samen met vitamine B11 en B12 voor de opname van ijzer door het lichaam en het is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Deze drie vitaminen zorgen ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het aminozuurmetabolisme.

Vitamine B12.

- Zie vitamine B6.
Vitamine B12 of Cobalamine zorgt samen met vitamine B6 en B11 voor de opname van ijzer door het lichaam en het is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Een tekort aan deze vitaminen kan lijden tot bloedarmoede. Deze drie vitaminen zorgen ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het aminozuur metabolisme.

Vitamine C.

Vitamine C heeft een brede werking. Is bij iedereen bekend vanwege de positieve werking op de gezondheid. In 1928 werd voor het eesrst de pure kristalvorm geïsoleerd In 1937 ontving dr. Albert Szent-Gyorgyi hiervoor de Nobelprijs. De officiële naam van vitamine C is acidum ascorbicum, wat antischeurbuik betekent.
• Voor opbouw skelet en Verbeterd de weerstand van uw Nishikigoi

Vitamine D.

Belangrijk voor de groei van het geraamte.

Vitamine E.

Is noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen en de opbouw, herstel en instandhouding van spier- en andere weefsels.

Vitamine K.

Bevordert het stollen van bloed na een verwonding.

Choline.

Is nodig voor het verteren van vet.

IE & IU waarden

Internationaal is een begrip voor eenheid afgesproken, die duizend keer kleiner is dan een miljoenste.

• IE: international Eenheid (duizendste van een milligram per kilogram)
• IU: International Unit (duizendste van een milligram per kilogram)
• IU/kg: Een duizendste van een ppm. (een miljardste kilo)
• ppm: part per million (eenduizendste van een milligram per kilogram)

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: