koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Introductie

Waarom House of Kata voeders van hoge kwaliteit zijn.


U heeft uw vissen met zorg uitgekozen op een bepaalde soort, kleurenpatroon en of grootte. En in uw vijver verdienen uw juwelen het allerbeste dat u kunt geven. Natuurlijk wilt u gezonde vissen, die ook nog eens tegen een stootje kunnen doordat ze een verhoogde weerstand hebben. En u wilt toch ook dat uw Nishikigoi goede groei vertoont? En zich ontwikkelt tot een kanjer van formaat?

House Of Kata Koi Products is er in geslaagd een complete voerlijn te introduceren die aan al uw wensen en die van de Nishikigoi, tegemoet komt. Doordat het House of Kata voer alles bevat dat uw Nishikigoi als dagelijkse voeding nodig heeft, is het voordelig in verbruik.

Als eerste leverancier zijn we er in geslaagd natuurproducten als propolis, knoflook en zeoliet, toe te voegen aan de dagelijkse voeding. House of Kata heeft een kwalitatief hoogwaardige receptuur visvoer verder ontwikkeld. Hetgeen heeft geresulteerd in een complete lijn Nishikigoi voeders, afgestemd op elk gebruiksmoment en de verschillende seizoensinvloeden.

Hoogste kwaliteit proces


Alle producten met de naam Kata Koi Foods en de medicijnen van Kata Koi Care worden zorgvuldig geproduceerd onder GMP (Good Manufacturing Practice). Deze productiemethode staat garant voor een zeer hoge productkwaliteit. Hiermee garanderen wij u het beste product voor uw Nishikigoi, met als doel een optimaal leefmilieu. Onze topvoeders worden in kleine batches geproduceerd en op bestelling verpakt, zodat het altijd vers is. De levertijd bedraagt maximaal 10 dagen. House Of Kata Koi Foods is verpakt in herkenbare, hersluitbare zakken.

Voordelen van House of Kata:


• Probiotisch
• Activeert immuunsysteem
• Vormt actieve weerstand
• Betere spijsvertering
• Hoge verteerbaarheid
• Ingekapselde fecaliën.
• Minder belasting op waterkwaliteit
• Hoge voedingswaarde
• Verhoogde huidkwaliteit
• Verbeterde kleurontwikkeling
• Betere groei
• Lang drijvend vermogen
• Voordelig in gebruik

Probiotica


Probiotica zijn levende, microbiële voedings-ingrediënten die een positief effect op de gezondheid van de Nishikigoi hebben.

Immunostimulantia


De immunostimulantia die in onze voeders zijn verwerkt dragen bij aan de verbetering van het immuunsysteem van de Nishikigoi.

Relatief ‘schoon’ wapen in de strijd tegen infecties


Uit onderzoek is gebleken dat ß-glucanen in staat zijn om macrofagen selectief te activeren. Hiermee hebben wij, in tegenstelling tot antibiotica, een relatief ‘schoon’ wapen in de hand in de strijd tegen infecties. ßglucanen zijn bij vissen het meest effectief in het maagdarmkanaal en dat komt ons goed uit, omdat de meeste ziekteverwekkers zich juist daar toegang tot het lichaam verschaffen.

Directe werking in maagdarmkanaal


Naast ß-glucanen bevatten onze voeders ook Nucleotiden (de bouwstenen van DNA, red.), die direct versterkend op de cellen (enterocyten) van de darmwand werken. In het darmkanaal zijn deze enterocyten de belangrijkste barrière tussen de buitenwereld en het inwendig milieu. Inherent aan hun functie worden ze echter in sterke mate blootgesteld aan slijtage en daarom is een frequente deling van de enterocyten noodzakelijk. Zij moeten daartoe grote hoeveelheden DNA aanmaken, waarvoor onder andere in het voer aanwezige nucleotiden worden gebruikt. Het aan het voer toevoegen van nucleotiden heeft daarom een gezondheidsbevorderend effect.

Huidverbetering en wondgenezing


Waar we daarnaast heel erg in geloven is de combinatie van deze immunostimulantia met vitamine C. Deze vitamine werkt als een brandstof op de immuuncellen. Waar ß-glucanen dus de macrofagen stimuleren, houdt vitamine C ze in een goede conditie.

Naast het afweersysteem kan ook de conditie van de huid ermee verbeterd worden. Zo wordt de wondgenezing bijvoorbeeld sterk gestimuleerd. De kleuren en patronen zijn in hoge mate genetisch bepaald. Maar om deze in de juiste kleurstellingen te kunnen ontwikkelen, moet een vis wel de juiste en voldoende kleurpigmenten tot zich kunnen nemen. Voor dit doel gebruiken wij natuurlijke gele en rode pigmenten. Vooral astaxanthine (een rood en voor vissen zeer efficiënt pigment) heeft hierin een belangrijk aandeel.

Macronutriënten


De meeste voedingsmiddelen zijn complexe producten en bestaan uit een mengeling van verschillende componenten. Zo zijn de macronutriënten een bron van energie en bouwstoffen, noodzakelijk voor de groei en het onderhoud van het lichaam van de Nishikigoi.

• De macronutrienten van visvoer voor groei, energie en onderhoudsbehoeftes bestaan uit eiwitten, vetten en koolhydraten.
• Plantaardige eiwitten van soya, mais en tarwe zijn hoogwaardig van kwaliteit en uiteraard Witvismeel en Krill voor de balans en goede smakelijkheid.
• Vet een combinatie van visolie voor de omega-3 vetzuren en plantaardige olien van soya en raapzaad.
• Koolhydraten: De zetmelen van tarwe en mais worden door het extrusieproces ontsloten (gegelatiniseerd) en zijn daardoor uitstekend verteerbaar.

De micronutriënten zijn deze voedingsstoffen die het lichaam slechts in kleine hoeveelheden nodig heeft zoals vitamines, mineralen en spoorelementen. De micronutriënten zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van de lichaamsprocessen. Ook andere stoffen zonder nutritionele waarde (voedingsvezels, antioxidanten, …) zijn noodzakelijk om de Nishikigoi in optimale conditie te houden. Om gezond te blijven heeft de Nishikigoi al deze verschillende voedingsstoffen nodig.

Calcium montmorriloniet klei


De toevoeging van calcium montmorriloniet klei aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuis voelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbeterd de gezondheid van de Koi.

House of Kata maakt gebruik van de ideale kleine pellets van 3 en 4.5mm. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat het voeren van kleine pellets bijdragen aan een betere spijsvertering van zowel grote als kleine vissen. Naast de ideale kleine pellets heeft het voer de unieke eigenschap de fecaliën in te kapselen waardoor deze een aanzienlijk mindere belasting geven op het filtersysteem. De pellets hebben een lang drijvend vermogen, wat zorgt voor een overzichtelijk voedingsritueel en verkleint de kans op overmatig voeren en de nadelige gevolgen daarvan.

Als u het beste voor uw Nishikigoi wilt, mag dit voer bij u niet ontbreken.

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: