koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Medicijnen

We doen er alles aan het leven van de nishikigoi zo aangenaam mogelijk te maken. Filter systemen, waterverbeteraars, goede voeding en een biologisch evenwicht in de vijver zijn hierbij van groot belang en er wordt dan ook veel aandacht aan gegeven.

Ondanks onze goede zorg voor de Nishikigoi is ze vatbaar voor verschillende ziektes en parasitaire aandoeningen. Niet alleen de weerstand van de Koi maar ook de activiteit van de parasieten/bacteriën ligt op een hoger niveau bij de hogere zomer temperaturen. Er zijn verschillende oorzaken waarom in de zomer, ondanks de goede condities toch nog problemen ontstaan. In de zomerperiode vinden we in de top vijf van voorkomende ziekten, de volgende parasieten: Trichodina, Costia, Witte stip, Chidonella en wormen. Een parasiet is een organisme dat leeft ten koste van zijn gastheer. Dat een parasiet schadelijk is voor uw nishikigoi, wordt bepaald door de soort van parasiet, maar vooral door de immuniteit van de gastheer.

Verder komen ook steeds meer bacterieproblemen voor in de warmere maanden. De belangrijkste oorzaken voor de ziekten zijn: wisselingen of aanvullingen in het visbestand zonder quarantaine, te korte quarantaineperiodes (bij dealers of thuis), de hogere temperaturen, kwalitatief mindere voeding en een slechte waterkwaliteit. Evenals bij het ontstaan van ziekten in het voorjaar, heeft u hier zelf invloed op.

Gelukkig zijn er dan betrouwbare medicijnen verkrijgbaar om de nishikigoi weer gezond te krijgen.

• Wij adviseren u altijd een dierenarts of ervaringsdeskundige te adviseren en onder begeleiding medicinale middelen toe te passen.

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: