koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Wondbehandeling

Behandeling van wonden.

Onder wondbehandeling verstaan wij de verzorging van een wond waarbij de oorzaak van de wond wordt aangepakt en een infectie voorkomen kan worden. Is de wond ernstig en heeft U geen ervaring met het behandelen van een wond raadpleeg dan een deskundige.

Voor de wondbehandeling heeft men de volgende spullen nodig:

Een voor Koi geschikt schepnet
Een Koi draagsok
Een Verdovingsbak
Desinfecterende vloeistof (alcohol 70% of waterstofperoxide)
Propolis wondseal
Microscoop
Glaasjes
Steriele handschoenen
Pincet.
Schaartje
Watten staafjes

Een goede wondbehandeling

Als u een wond gaat behandelen zorg er dan voor dat alle benodigde zaken gereed hebt staan. Vul de behandelbak met vijverwater en voeg de verdovingsvloeistof toe (let op gebruiksaanwijzing). Laat dit een aantal minuten staan. Vang de Koi en breng hem over naar de behandelbak Wacht tot de Koi op zijn kant gaat liggen. Laat de Koi niet te lang in de verdovingsvloeistof liggen. Leg de Koi op een vochtige schone doek en bedek het hoofd.

Pak de desinfecterende vloeistof en wrijf deze in en rond de wond krachtig uit . Verwijder losse, of kapotte schubben. Gebruik bij het schoonmaken van de wonden wattenstaafjes. Deze worden gedompeld in waterstofperoxide en hierna wordt de wond grondig schoongemaakt. Ook de schubben rond de wond moeten zorgvuldig schoongemaakt worden. Dit betekent dat men met de wattenstaafjes onder elke omliggende schub waar men met het wattenstaafje onder kan komen men dit ook zeker en grondig moet doen. Pas als men duidelijk ziet dat er minder vuil van de wond en onder de schubben uitkomt kan men spreken van een goede wondbehandeling. Dompel nooit twee maal dezelfde kant van het wattenstaafje, maar draai hem eenvoudig om en gebruik de nieuwe schone kant.

Wrijf met een vinger het wondgebied schoon, dep vervolgens met een wattenstaafje met daaraan wat desinfecterende vloeistof de wond af. Breng een laagje Propolis wondseal op de wond. Wacht nog enkele seconden zodat de zalf kan inwerken en plaats vervolgens de Koi terug in de vijver. De Koi dient nu nog steeds in de gaten gehouden te worden of hij weer goed bijkomt. U kunt onder het wateroppervlakte enkele minuten de Koi heen en weer wiegen, hierdoor spoelt U de kieuwen en zal de Koi sneller bij komen.

De door House of Kata gebruikte propolis is gegarandeerd vrij van wassen. En daarmee veilig te gebruiken voor uw Nishikigoi zonder de kans op verkleving van de kieuwflagellen.

Enkele belangrijke tips:

Als de Koi langer uit het water blijft dan verwacht spoel dan regelmatig wat water in de kieuwen.
Plaats nooit meerdere Koi in de verdovingsbak.
Verlies de verdoofde Koi nooit uit het oog.
Bij twijvel raadpleeg een specialist.

House Of Kata Koi Products is niet aansprakelijk voor behandeling.

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: