koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Garnalen

Gedroogde garnalen bevatten veel eiwitten, welke o.a. zorgen voor de groei, het herstel van beschadigd weefsel en de productie van eitjes of zaad. Een tekort aan eiwitten verstoort de groei van de koi en kan op langere termijn een vergroeiing van de ruggengraat veroorzaken. De pootjes en de schaal van garnalen bevatten veel mineralen, welke o.a. zorgen voor de opbouw van het geraamte en het zenuwstelsel van de koi. Ook bevat de schaal van garnalen pigment, wat de kleur van de koi versterkt.

Er zijn 3 soorten leverbaar: Russische, Aziatische en Witte garnalen:

Russische garnalen zijn niet vet, licht verteerbaar en kunnen eventueel zelfs in de winter gevoerd worden. Het pigment van deze garnalen is sterker dan van de Aziatische en witte garnalen, waardoor ze beter zijn voor de kleuren van de koi.

Aziatische garnalen (A) en Aziatische mini-garnalen (B) bevatten meer eiwitten, zijn vetter dan de Russische garnalen en daardoor beter voor de groei van de koi. Aangeraden wordt om deze garnalen vanaf een watertemperatuur van ongeveer 16 graden te voeren.

Anders dan bij de Russische en Aziatische garnalen, bevatten witte garnalen geen pigment. Het vetgehalte (en verteerbaarheid) van de witte garnalen zit tussen de Russische en Aziatische garnalen in.

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: