koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Juiste Hoeveelheid

"Vissen sterven nooit aan honger, maar vaak aan overvoeding."

Een inmiddels gevleugelde uitspraak, waar velen de gevolgen van hebben moeten meemaken.

Voor een optimale groei en onderhoud heeft een Nishikigoi per dag 1 a 3 procent, zeer jonge Koi wel 7 procent maar bijv. Jumbo Koi slechts een half procent van zijn lichaamsgewicht aan voer nodig. Ondanks het gebruik van de snel verteerbare ideale kleine pellet, adviseren wij u niet meer te voeren dan uw vissen in 5 minuten op kunnen. Het is beter de vissen een aantal malen wat minder voer te geven, dan 1 maal een grote hoeveelheid. Vissen hebben tenslotte geen maag en kunnen dus niet veel voer tegelijk verteren. Het onverteerde voer komt in uw vijverwater en leidt alleen maar tot vervuiling van het water. Het opvolgen van dit advies heeft voor u als voordeel een betere waterkwaliteit en dus gezondere Nishigikoi.

Voer zo afwisselend mogelijk. Elk voertype heeft naast de dagelijks benodigde voeding een extra kwaliteit die het leven van uw nishikigoi zal verbeteren en verlengen. Zo is er de Supreme Propolis voor een versnelde opbouw van een verhoogde weerstand in het voorjaar. Of de Excellent Quatro color als extra kleurversterkend voer voor de zomermaanden.

Bij iedere voersoort staat een passend advies omtrent de voerperiode. Over het algemeen geldt dat u de vissen het gehele jaar kunt voeren. In de natuur staan immers ook voedingsmiddelen ter beschikking van de vissen. Wanneer uw vissen in de winterperiode door de lage watertemperatuur onderin de vijver blijven voer dan na gelang de behoefte van uw Nishikigoi. Stap dan wel over op Essential Balance Sinking van House of Kata.

Uit onderzoek komt naar voren dat het voeren van kleine pellets bijdragen aan een betere spijsvertering van zowel grote als kleine vissen. House of Kata maakt gebruik van de ideale kleine pellet. Dit heeft als voordeel minder vervuiling van het water, een betere waterkwaliteit en dus gezondere Nishikigoi. Daarnaast kunt u langer genieten van het voeren en heeft u langer de tijd uw vissen te inspecteren.

De pellets hebben een lang drijvend vermogen waardoor het voor u eenvoudig te zien is hoeveel er gegeten wordt en door wie. Eet een bepaalde vis niet of niet goed, dan kan dit duiden op een ziekte. Doordat de vissen omhoog moeten komen om te eten, kunt u ze goed bewonderen en controleren op ziektes of verwondingen. Bovendien vindt u geen onverteerde pellets of delen ervan in de uitwerpselen zoals bij grote pellets vaak wel het geval is.

Voor mensen met een klein aantal Nishikigoi in de vijver en mensen die graag kleinschalig voeren is ons voer al verkrijgbaar in zakken vanaf 0.5 liter. Op deze wijze koopt u nooit teveel en krijgt het voer geen kans om oud te worden.

De House of Kata Koi foods zijn leverbaar in verschillende hoeveelheden en pellet grootte. De verkrijgbare verpakkingseenheden zijn: 0.5, 1, 2.5 , 7.5 en 20 liter. De pellets zijn er in 1.3, 2, 3 en 4.5mm. Waarvan 1.3mm alleen gebruikt wordt bij Baby Food en de 2mm alleen gebruikt wordt bij de Freshly Starter.

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: