koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Basic Maintanence

Is een ideaal onderhoudend basisvoer dat alle essentiele bouwstenen in zich heeft. Het bevat de kwaliteitsingrediënten die nodig zijn voor de dagelijkse voeding van Nishikigoi. De met zorg geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatieve voeding, die het water niet vertroebelt. De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee gezondere Nishikigoi.

De toevoeging van klei mineralen aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Binnen twee of drie weken zult u een verbetering in uw water evenals de huidkwaliteit van uw Nishikigoi zien. De kleuren zullen levendiger zijn, en het witte helderder. Uw vissen zullen verhoogde eetlust en kracht tonen. Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuis voelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbetert de gezondheid van de Koi.

Ons voer kent een Probiotische werking. De immunostimulantia die in onze voeders zijn verwerkt dragen bij aan de verbetering van het immuunsysteem van de Nishikigoi. Uit onderzoek blijkt dat ß-glucanen, in tegenstelling tot antibiotica, een relatief ‘schoon’ wapen is in de strijd tegen infecties. ß-glucanen zijn bij vissen het meest effectief in het maagdarmkanaal en dat komt goed uit.

De aanwezige Nucleotiden (de bouwstenen van DNA, red.), versterken de cellen van de darmwand. Het aan het voer toevoegen van nucleotiden heeft een gezondheidsbevorderend effect.

Waar we daarnaast heel erg in geloven is de combinatie van deze immunostimulantia met vitamine C. Waar ß-glucanen de macrofagen stimuleren, houdt vitamine C ze in een goede conditie. Naast het afweersysteem kan ook de conditie en herstel van de huid ermee verbeterd worden.

De meeste voedingsmiddelen zijn complexe producten en bestaan uit een mengeling van verschillende componenten. Zo zijn de macronutrienten een bron van energie en bouwstoffen, noodzakelijk voor de groei en het onderhoud van het lichaam van de Nishikigoi.

De macronutriënten van visvoer bestaan uit eiwitten, vetten en koolhydraten.
• Eiwitten van soya, mais en tarwe. Witvismeel en Krill voor de balans en goede smakelijkheid.
• Vet een combinatie van visolie voor de omega-3 vetzuren en plantaardige olien van soya en raapzaad.
• Koolhydraten: De zetmelen van tarwe en mais worden door het extrusieproces ontsloten (gegelatiniseerd) en zijn daardoor uitstekend verteerbaar.

De micronutriënten zijn deze voedingsstoffen die het lichaam slechts in kleine hoeveelheden nodig heeft zoals vitamines, mineralen en spoorelementen. De micronutriënten zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van de lichaamsprocessen. Om gezond te blijven heeft de Nishikigoi al deze verschillende voedingsstoffen nodig.

House of Kata maakt gebruik van de ideale kleine pellets van 3 en 4.5 mm. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat het voeren van kleine pellets bijdragen aan een betere spijsvertering van zowel grote als kleine vissen. Naast de ideale kleine pellets heeft het voer de unieke eigenschap de fecalien in te kapselen waardoor deze een aanzienlijk mindere belasting geven op het filtersysteem. De pellets hebben een lang drijvend vermogen, wat zorgt voor een overzichtelijk voedingsritueel en verkleint de kans op overmatig voeren en de nadelige gevolgen ervan.

Dit voer kan op zichzelf gebruikt worden, maar is een ideaal mengvoer biedt het beste resultaat in combinatie met House of Kata Quatro color dat extra kleurversterkers in zich heeft.

Voerperiode: april, mei , juni, juli augustus, september, oktober.
Voeren vanaf 8 graden watertemperatuur. Wanneer uw vissen in winterperiode door de lage watertemperatuur onderin de vijver blijven voer dan na gelang de behoefte van uw Nishikigoi. Stap dan wel over op Balance Sinking van House of Kata.

Ingredienten:


• Koolhydraten 45%
• Eiwit 33%
• As 12%
• Ruwe vetten 7%
• Carotenoiden
• Astaxanthine
• Spirulina
• Paprika
• Krill
• Witvismeel
• Klei mineralen
• Vitamine A 10.000 I.E/g
• Vitamine B3 1500 I.E/g
• Vitamine E 150 I.E/g
• Vitamine C 140 ppm.

Vitaminen en mineralen blijven optimaal behouden tot 12 maanden na productiedatum. House of Kata garandeert de hoge productkwaliteit, bij ongeopende verpakking en de juiste bewaarwijze, tot 36 maanden na productiedatum.

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: