koi verkoop

koifood

vijveraccessoires

waterbehandeling

Kata Fish Feeder

Nishikigoi hebben geen maag. Hierdoor vindt de vertering van het voedsel in het darmkanaal plaats. Als de Koi veel tegelijk eet, dan blijft een groot deel van het voedsel onverteerd. Het darmstelsel kent een continu peristaltische werking waardoor het voer niet stilstaat in de darmen en dus onverteerd de darmen verlaat. Met als resultaat een flinke vervuiling van uw vijverwater en een zware belasting op het filter.

Wanneer u de Koi regelmatig in kleinere hoeveelheden voert, verteren ze alles optimaal en maken ze maximaal gebruik van de voedingsstoffen en alle andere bestanddelen van het voer. Bijkomend voordeel is dat uw filter minder belast wordt en de waterkwaliteit verbeterd. Zo draagt u bij aan een goede leefomgeving voor uw Koi.

Dit kan alleen als de Koi langzaam eet en zijn voer over de dag verdeeld krijgt. En juist hiervoor is de Kata Feeder ontwikkeld. Met behulp van de programmeerbare digitale timer is het mogelijk tot 8 keer per dag volautomatisch te voeren. De dagelijkse hoeveelheid voer is daarmee goed in voerperiodes te verdelen zodat een betere en volledige vertering plaatsvindt. En natuurlijk voor een optimale band met uw Koi voert u zelf, kleine beetjes met de hand bij.

Soort voer:


Alle gebruikelijke korrels en voersoorten kunnen door elkaar worden gebruikt (ook in poedervorm). De dosering onafhankelijk van de korrelgrootte.

Hoeveelheid voer:


De timer is in te stellen op minimaal 1 minuut. Dit komt overeen met 40 gram voer (grote korrels). Het beste is met uw eigen voer een keer droog te oefenen. Stel de Feeder in en vang de korrels in een bakje op. Op deze wijze weet u direct de hoeveelheid gegeven korrels en kunt u de gewenste hoeveelheid bereiken door de tijd te verkorten, dan wel te verlengen.

Optimaal voeren tijdens uw afwezigheid:


Wanneer u niet in de gelegenheid bent uw Nishikigoi een optimaal (meerdere malen per dag) aantal voermomenten te geven, neemt de Kata Feeder de honneurs waar. Tijdens uw afwezigheid blijven de Koi voorzien van de juiste hoeveelheid voer.

Versheid:


Voorraadbus en deksel zijn waterproof. De beste manier om vers te blijven voeren is de voorraadbus maximaal te vullen met de voorraad voor enkele dagen. De versheid en kwaliteit van het voer worden verder op peil gehouden. Doordat de Kata Feeder met een deksel wordt afgesloten en voorzien is van een waterproof hoes en kap

Programmering:


Via de digitale timer kan een volledig weekprogramma worden ingevoerd. Via het overzichtelijke display zijn de ingestelde waarden goed af te lezen. De timer is voorzien van een back-up batterij, hierdoor blijven bij stroomuitval de geprogrammeerde instellingen gehandhaafd.

Kata Fish Feeder


220V-24VAC transformator
Timer
Waterproof hoes en kap
Kabel 20 meter
Inhoud 10 liter, ca 5kg

Jack Koi

Laurent Rampartstraat 23
4661 KG Halsteren
Telefoon
:
0164 686333
Fax
:
0164 686333
Mobiel
:
06 54218062
E-mail
:
Website
: